تلفن تماس : 09385603907 | واحد فروش : 02191303442 | پشتیبانی فنی : 02191304548

برنامه نویسی وب با گولنگ (golang)

زمان مطالعه: 6 دقیقه

در یک نگاه...

برنامه نویسی سایت با گولنگ

زبان برنامه نویسی گولنگ از جمله زبان‌هایی است که در مدت زمان کوتاهی کاربران متعددی را در سطح جهان مجذوب خود کرده. برنامه نویسی سایت با گولنگ موجب شد که برنامه نویسان بتوانند ایده‌های پیشرفته‌تری را در سایت پیاده‌سازی کنند.

برنامه نویسی سایت با گولنگ
تاریخچه پیادیش زبان گولنگ

گو، یک زبان جنریک است که برای کدنویسی سیستم‌ها پیاده‌سازی می‌شود. این از زبان برنامه نویسی در سال 2007 توسط رابرت گریسمر، راب پیک، کن تامپسون که از کارمندان گوگل هستند ابدا شد که همچنین از برنامه نویسی همزمان پشتیبانی می‌کند. جهت کنترل اجرای وابستگی‌ها، برنامه‌ها از بکارگیری بسته‌ها ساخته می‌شوند. پیاده سازی‌های برنامه نویسی (golang) از یک مدل کامپایل و پیوند قدیمی جهت ساخت باینری‌های اجرایی استفاده می‌کند.

دلیل محبوبیت زبان برنامه نویسی گولنگ؟

اگر مروری بر پیشینه‌های برنامه نویسی داشته باشیم درمیابیم که زبان‌های کدنویسی که از طرف یک برنامه‌نویس ابدا شده‌اند یعنی همان برنامه نویسانی که روزی به صورت پروژه محور با سیستم‌های واقعی کار می‌کردند، از این زبان از نظر کاربردی‌تر بودن این زبان برنامه نویسی نسبت به زبان‌های دیگر که توسط محققان دیگر پایه گذاری کرده‌اند رضایت بیشتری دارند.

ویژگی‌های زبان برنامه نویسی گولنگ:

راحتی و سرعت عملکرد به کارگیری از این زبان دو ویژگی شاخص و منحصر به فرد زبان برنامه نویسی گولنگ هستند. زبان گولنگ از نظر بنیادی طراحی ساده‌ای دارد و آموختن این زبان غالبا خیلی راحت و روان است.

برنامه نویسی سایت با گولنگ
مزایای زبان برنامه نویسی گولنگ به شرح زیر است
  1. هماهنگی با سخت‌افزار جهت دسترسی بیشتر
  2. سرعت مطلوب در کد زدن و کامپایل برنامه ها
  3. کد نویسی بهتر برنامه‌ها با کیفیت عالی
  4. نزدیک بودن این زبان به انسان و برنامه
  5. اجرای برنامه‌های اندروید
  6. دارای ویژگی‌های مختصر
  7. املای آسان، تمیز و کارآمد
  8. دارای سازوکار‌های همپوشانی
  9. قابلیت پردازش سریع به زبان ماشین
محبوب ترین وب فریمورک های زبان برنامه گولنگ

از آنجایی که در روش تبدیل، زبان برنامه نویسی گولنگ برنامه را به بایت مبدل می‌کند،این روند اجرایی از سوی این زبان با سرعت بسیار زیادی عمل می‌کند. گولنگ زبانی با قاعده و با معیار‌های قدرت‌مندی است، همچنین به طور خودکار پشتیبانی لازم را انجام می‌دهد. می‌توانید مواردی از این فریمورک‌ها همراه با سال ایجاد، تعداد فورک‌ها و استارها را در زیر مشاهده کنید.

برنامه نویسی سایت با گولنگ
1- فریم ورک (Martini)

Martini یکی از فریم ورک‌های سبک و ساده شده است که با بکارگیری زبان گولنگ استفاده می‌شود. در این فریم ورک این امکان وجود دارد تا در طراحی وب با از موارد پایه‌ای مثل (routing، exception وmiddleware) استفاده شود. در اوایل پیدایش، این فریم ورک موفق شد در دنیای برنامه نویسی گولنگ نقش بسزایی ایفا کند. از جمله قابلیت‌های کم نطیر این کتابخانه (inject) کردن مجموعه داده‌های متعدد به صورت داینامیک است که البته این حالت فقط در فریم‌های مربوط به زبان برنامه روبی دیده شده است. ولی در انتها مقدار فعالیت مخزن این فریم ورک کاهش یافت و به همین سبب به وجود آمدن نگرانی از بروز شدن و … می‌شود. با ین شرایط این فریم ورک شایستگی بالایی ارائه می‌کند.

2- فریم ورک Gin Gonic

روش استفاده از gin gonic تاحدودی به (Martini) شبیه است، ولی از دیدگاه کارایی از فریم ورک مارتینی بهتر کار می‌کند. به کار‌گیری این کتابخانه به ساده‌ترین حالت امکان انجام می‌شود. در فریمورک Gin Gonic می‌توانید حضور محبوب‌ترین ویژگی‌ها و کتابخانه‌ها را مشاهده کنید. وجود کتابخانه‌هایی مثل( JSON validation و http router ) به برنامه نویسان یاری می‌دهد تا راحتر REST API‌های دلخواه را گسترش دهند. این گونه است که این کتابخانه امکان افزودن middleware جدید را دارد که از این راه به سادگی توسعه داده می‌شود.

3- فریم ورک Beego

طبق تحقیقات صورت گرفته معلوم شده است که از جهاتی فریم ورک Beego بسیار شبیح به زبان برنامه نویسی پایتون است. در این فریم ورک می‌توان قابلیت‌های گناگونی را دید که به برنامه نویسی‌ها کمک می‌کند تا موارد بیشتری را در پیاده‌سازی وب سایت داشته باشند. جز این که این کتابخانه از ساختار سه لایه mvc پشتیبانی می‌کند، به کدنویسیان این امکان را می‌دهد که به ORG دسترسی داشته باشند، ابزاری برای کنترل Sessionها، Cache Handler، کتابخانه‌هایی برای انجام اعمال مربوط HTTP و سیستم احرازهویت را می‌دهد.

4- فریم ورک Net/HTTP

به کارگیری از این فریم ورک تقریبا در کلیه پروژه‌های وب، تحت لیسانس زبان گولنگ مشاهده می‌شود. با استفاده از این ماژول می‌توان امکانات مربوط به HTTP را در برنامه نویسی پیاده‌سازی کرد. البته نکته‌ای که گفتنی است این می‌باشد این تنها یک کتابخانه http ساده است و ویژگی‌هایی برای روتینگ، ORM و … را ندارد. از این جهت نیاز است که این فریم ورک در کنار کتاب خانه‌های دیگر استفاده است.

5- فریم ورک Buffalo

با فریم ورک Buffalo این امکان وجود دارد که روند کدنویسی برنامه‌های وب را تسریع بخسید و با سهولت کامل به توسعه آن بپردازید. این کتابخانه هر چیزی که در آماده‌سازی پروژه نیاز داریت را به راحتی پیاده‌سازی می‌کند. قابلیت‌هایی که در این فریم ورک وجود دارد را نیز می‌شود در نمونه‌های دیگر مشاهده کرد. به عنوان مثال ویژگی hot reloading به برنامه (Developer) این امکان را می‌دهد تا به صورت اتومات پس از ایجاد هر چیزی در پروژه کامپایل آن را مشاهده کند. در نظر داشته باشید که این کتابخانه چیزی فراتر از کتابخانه‌های ساده زبان Go است.

6- فریم ورک Mango

Mango کتابخانه‌ای است که به برنامه نویسی سایت با گولنگ کمک می‌کند تا بتوانید ماژول‌هایی با ویژگی هی به کار‌گیری مجدد را به راحتی و با سرعت پیاده‌سازی کند. جدای از قابلیت هی ساده‌ای که این فریمورک دارد Developer قابلیت استفاده از middlewareهای گوناگونی را نیز خواهید داشت. البته این پروژه توسط خود سازنده دیگر کنترل و بروزرسانی نمی‌شود به همین دلیل باید که احتیاط کرد. این که امکان دارد که بعضی از توسعه دهندگان درحال بروز رسانی این فریم ورک هستند.

7- فریم ورک Gorilla

Gorilla را می‌شود در دسته پرسابقه‌ترین و گسترده‌ترین فریم ورک‌های گولنگ دانست. این کتاب خانه قادر است تقریبا هر چیزی را برای کاربر خود ایجاد کند. از میان کلیه کتاب خانه‌های حاظر برای زبان گولنگ این کتابخانه بزرگترین آمار کاربری را دارد. و توسعه دهندگان متعددی در سدد گسترش آن همکاری می‌کنند. اگر از امکانات این فریم ورک حرف بزنیم باید گفت که برنامه نویسان ویژگیی‌های را در اختیار دارند قدرتمند و حرفه‌ای مانند وب سوکت، REST API و … را دارند.

8- فریم ورک Gocraft

Gocraft یکی دیگر از گزینه‌های نیرومند اما محافظه‌کار است که به برنامه نویسی سایت با گولنگ امکان مقیاس‌پذیری بالا و روتینگ سریع را می‌دهد. بعضی از قسمت‌های این کتاب خانه از اجزای استاندارد (golang) بهره می‌برد از این رو می‌توان گفت که کارایی بالایی در انتظار کاربران است. از آنجایی که این فریمورک‌ ویژگی استفاده از Middlewareهای گوناگون را دارد می‌تواند به صورت ماژولار نیز استفاده شده و ویژگی‌های بیشتری داشته باشد.

9- فریم ورک Goji

Goji فریمورکی روان و سریع تحت لیسانس (golang) است که در برنامه نویسی سایت با گولنگ کارش ساده و مینیمال بودن است. نمی‌توان قابلیت‌های بسیار زیادی از این فریمورک را خاستار بود، ولی از آنجایی که قابلیت اضافه کردن Middleware دارد می‌تواند به خوبی برای تولید اپلیکیشن‌های مختلف استفاده شود.

زبان کامپایل شده

گو یک زبان کامپایل شده است. زبان‌های کامپایل شده به دلیل سرعت آنها معروفهستند، به این دلیل که آنها بطور مستقیم به کدی هم سطح ماشین تبدیل می‌شوند که قادرند بطور مستقیم توسط کامپوتر خوانده شود به جای اینکه هر بار که برنامه اجرا می‌شود، مثل JavaScript در یک صفحه وب، تفسیر شود. بنابراین، وقتی کار نوشتن کد منبع تمام شد، از راه یک کامپایلر اجرا می‌شود که کد منبع را به یک فایل اجرایی مبدل می‌کند که می‌تواند برای اجرای برنامه در دستگاه دیگری توزیع شود.علاوه بر سرعت به عنوان زبان کامپایل، کامپایلر Go مزیت‌های دیگری مثل قابلیت بررسی خطاها، استقرار آسان‌تر و توانایی بهینه‌سازی کد شما برای کارایی دارد.

برنامه نویسی سایت با گولنگ
نتیجه گیری

از آنجایی که زبان گولنگ از بقیه زبان‌های برنامه نویسی تفاوت بیستری می‌کند، ولی همواره مفاهیم اشتراکی متعددی با آن‌ها دارد. GO مثل C و ++C دارای عمکرد بالایی است و مثل جاوا ویژگی کنترل بیشتری دارد و کدزدن با آن نیز به اندازه پایتون یا پرل جذاب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط

برنامه نویسی
سعیده خواجوی

طراحی اپلیکیشن شهرداری

با طراحی اپلیکیشن شهرداری کدینو می‌توانید ابزاری قدرتمند برای بهبود ارتباط بین شهرداری ها و شهروندان ایجاد کنید. یک اپلیکیشن شهرداری خوب باید قابلیت این

ادامه مطلب
فریمورک PHP
برنامه نویسی php
مریم اکبرزاده

فریمورک PHP چیست؟

فریمورک PHP چیست؟فریم‌ورک‌ها مجموعه‌ای از ماژول‌های کد نوشته شده توسط شخص دیگری هستند. اما توسط توسعه‌دهندگان در پروژه‌هایشان برای پیاده‌سازی توابع رایج مورد استفاده قرار

ادامه مطلب
مطلب دیگری یافت نشد